måndag, april 06, 2009

Mirakel?

Idag på morgonen så tittade jag på en dokumentär om stigmatisering och helgonet Padre Pio som tydligen blev "välsignad" på detta sätt. Grejen är den att jag förstår varför folk vill tro på något och varför dom söker sig till religioner men jag kan INTE förstå hur stigmata kan ses som ett mirakel. Vad för sorts gud skulle utsätta sina undersåtar för något sådant? Sen att fenomenet mest verkar drabba katoliker är ju också intressant, är det för att katolicismen är den rätta tron eller är det så enkelt att det är för att katolska kyrkan ser det som ett mirakel som det bara händer katoliker?

Många troende ser säkert ändå stigmatisering som ett bevis på guds existens, att han genom att förmedla Jesus smärta på korset liksom låter mänskligheten ta del av denna smärta, visserligen inte alla människor, bara en del av dom, av någon underlig anledning så är alla "välsignade" munkar, nunnor och biskopar (åtminstone majoriteten) och detta är konstigt med tanke på att Jesus var snickare så därför så borde ju stigmatiseringen vara mer utspridd bland det vanliga folket. Bland den arbetande massan helt enkelt.

Personligen tycker jag att det skulle vara ett större mirakel om dessa människor fått Jesus helande krafter och gett sig ut och helat svårt sjuka människor. Fast det är klart då hade dom ju varit tvungna att lämna klostret...

Inga kommentarer: