fredag, juni 08, 2007

Sekter!

Igår satt jag och tittade på en väldigt intressant dokumentär om the Peoples Temple som var en kristen sekt som startades av Jim Jones, sekten är väl mest känd för att dom flyttade till Guyana och byggde en stad som kallades Jonestown där majoriteten av sekten begick självmord den 18 november 1978.
Dokumentären fick mig att fundera på vad som driver människor att gå med i sekter och vad dom vill uppnå! Vidare funderade jag på om det skulle gå att starta upp en sådan sekt och att dölja allt bakom fina ord om jämlikhet mellan raser, mellan könen etc etc. Det mest intressant skulle vara hur långt man kunde få det att gå........fast det är klart, då kommer jag att behöva en karismatisk ledare, en inre grupp med människor som inte är rädda att göra vad som krävs, sen behövs ett folk som är lättförledda......Vänta lite! Det har ju redan hänt.......I Tyskland för länge sen!!!!!

Det kanske är så att människor måste tro på nåt för att kunna fungera? Även om dom ser hålen i luftslottet som byggts runt dom vill dom fortfarande tro att det ska fortsätta flyga!

1 kommentar:

riksomengris sa...

Dra paralleller med det gångna årets spex och återkom med en djup parallell, tack