fredag, februari 29, 2008

Premiär...

Idag är det som sagt premiär för skövdespexets föreställning "Järnvägar eller Skara får på rälsen". Det kommer att gå bra även om jag tror att det kommer att behövas lugna vissa nerver.

Imorgon så spelar vi igen men på kvällen då blir det snoppbilder galore, bara så ni vet :p

torsdag, februari 28, 2008

Kyckling i diskhon och potatis på spisen

Just nu så tinas den kyckling som ska lagas till vår premiärsittning imorgon och potatisen kokas för fullt, jag lyckades att klämma ner 6kg potatis i mina grytor det är iofs 4kg för lite men jag får helt enkelt koka en vända till. Dagen är så där, jag får inte tag i kårhusgeneralen så jag kan inte meddela vad vi bestämt...

onsdag, februari 27, 2008

Pannkakor...

Idag har jag gjort pannkakor (och ätit dom också). Imorgon så ska jag laga sittningsmat vilket är bra för jag har så mycket annat att göra också att jag inte hinner bli nervös för föreställningen. Imorgon ska jag även få skal och hack hjälp av en man som håller på Liverpool, vilket borde göra mig nervös bara det...

tisdag, februari 26, 2008

Vi närmar oss...

Det är tre dagar tills att vi har premiär för årets spexföreställning och det känns faktiskt riktigt bra, bättre än vad det gjorde förra året vid samma tidpunkt fast det beror nog mest på att jag inte behöver ha på mig latexdräkten den här gången. Den var varm som fan den....

Sen tror jag att det är så att jag kan sångerna bättre den här gången än vad jag gjorde förra året och det kan jag väl iofs bara skylla på mig själv eller så är det så att jag har blivit mer säker i min sång eller så bryr jag mig inte vad folk tycker om den...

måndag, februari 25, 2008

Det går inte alltid som planerat

Idag var det så dags för ett genrep med orkester och allt, vi började vid fyra att ställa upp kulisser och att greja lite, eller ja vi skulle börjat då iaf, det gjorde vi inte. det var fortfarande inte klart när vi skulle genrepa vid 18 så det sköts fram litegrann rent tidsmässigt (någon timme) och vi fick till slut ett avkortat genrep... Kontentan är att jag var hemma ca 22.15 och det var inte riktigt vad jag planerat.

söndag, februari 24, 2008

trött men på ett bra sätt

Idag har vi flyttat kulisser, rekvesita och instrument, det var fyra av oss som var med och jobbet tog ca två timmar men nu är det gjort iaf.

lördag, februari 23, 2008

distankar eller tvångsträ.....

Jag har funderat på en sak, kan man vara disträ och fortfarande få tvångstankar och heter det distankar eller tvångsträ då? Skälet till att jag frågar är enkelt, jag är nämligen disträ, så till den milda grad att jag aldrig kommer ihåg om jag t.ex har låst min dörr eller andra småsaker som om jag stängt av spisen. Däremot så brukar jag inte ha tvångstankar.

Idag fick jag det, grejen var den att jag kokade ägg till frukost på morgonen och sen gick jag till skolan och väl där så började jag fundera på om jag verkligen stängt av spisen, detta tog så stora proportioner att jag fick låna en cykel och åka hem och kolla, väl där så kollade jag spisen tre gånger (man måste ju vara säker) sen gick jag ut låste dörren och gick ner för trappan, på vägen ner började jag fundera på om jag låst dörren så jag blev tvungen att gå upp igen och kolla om jag verkligen låst dörren.

Så nu är frågan vad jag egentligen är distank eller tvångsträ...

Nån som vet?

fredag, februari 22, 2008

Det var då faaaan....

Idag vaknade jag också 05:30 men den här gången hade det inte med nån dröm att göra utan istället hade jag lyckats peta mig själv i ögat medan jag sov, så istället för att det var obehag som väckte mig så var det smärta...

torsdag, februari 21, 2008

Jag vaknade arla morgonstund....

05:30 vaknade jag med en känsla av tomhet och saknad. Jag är osäker på vad jag hade drömt om, även om jag kan ha en liten aning om vad det kan ha handlat om. Det enda jag vet med säkerhet är att det var lite jobbigt rent känslomässigt och att det var svårt att somna om...

onsdag, februari 20, 2008

Idag är dagen...

Då jag faktiskt tog tag i mitt liv en liten stund och faktiskt sökte ett jobb på en bowlinghall här i staden. Jag önskar att jag kunde säga att det var helt på eget bevåg som jag gjorde detta men det är så att en vän till mig jobbar på bowlingen då och då, hon har helt enkelt sagt till mig att gå dit och hälsa från henne. Jag måste ju helt enkelt göra det då eller hur?

tisdag, februari 19, 2008

Fotboll...

Idag har Liverpool slagit Inter med 2-0 och det enda jag kan säga om det är att dom nästan är lika bra som Aston Villa som inte är med i champions leauge för alla vet att dom skulle vinna hela grejen.

måndag, februari 18, 2008

Manlighet?

Jag satt och tittade på tv-serien "Cold Case" i lördags, serien handlar om en polisrotel som utreder gamla olösta mordfall. I det avsnitt som jag såg så förhördes en mor om sin sextonårige son, hon beskrev honom som "the man of the house" och jag har funderat på det och vad det egentligen betyder.
Denna fråga går att sammanfläta med en annan fråga jag har. Nämligen vad är manlighet? Går det ens att använda sig av det uttrycket nuförtiden?

Vad "the man of the house" oftast betyder i amerikansk media är ganska lätt, det betyder han som försörjer familjen, han som står för brödfödan, han är helt enkelt den som tar hand om och skyddar kvinnorna i sin familj. Detta är då ett bevis för hans manlighet, som i det här fallet på tv är en ärvd manlighet från hans far men frågan kvarstår om det är det manlighet är.... Är det så att manlighet och att vara en man ska gå ut på att skydda kvinnor? Iaf enligt den här definitionen som jag använder här? Eller är det kanske så att det är den bilden vi har av manlighet, man hör ju inte frasen "woman of the house" så ofta, jag har bara hört det i kontexten att det är hon som ligger med "the man ....." rent tekniskt så måste det innebära att män som tar ansvar är manliga och riktiga män, sen att kvinnor som tar ansvar inte anses som lika viktiga är en helt annan sak. Kanske är det så att det hela härrör från den gammla värderingen att mannen ska jobba och kvinnan ska stanna i hemmet och ta hand om det, kanske är det så att det är troligare att mannen lämnar kvinnan vind för våg och drar nån annanstans, de män som stannar blir då helt enkelt de som samhället ser som "riktiga" män. Manliga män helt enkelt.

Så vad är manlighet? Jag har en vän som brukar säga att vältränade killar är manliga. Helt klart mer manliga än män som inte är tränade. Innebär detta att manlighet har med kroppshydda att göra? Jag har funderat på om det är så enkelt, är det så att dom manliga männen finner man på gymmet? Eller kan en mans åsikter vara manliga? För det skulle innebära att storleken på överarmar inte har nåt med manlighet att göra utan snarare viljan bakom dom.

Nuförtiden så verkar det som om att det största beviset för manlighet är mängden kvinnor (eller män beroende på sexuell läggning) en man har satt på. Jag tycker iofs inte att den håller, för hade den gjort det så skulle i rättvisans namn kvinnor som legat med många män räknas som mer kvinnliga än andra kvinnor. Och så är ju sällan fallet. Fast rent biologiskt så stämmer det kanske, jag menar livet går ju ut på fortplantning, så dom som fortplantar sig mest måste ju vara dom som är mest manliga och kvinnliga....

Om man tittar på nutida naturfolk och på vår egen historia så är ju mandomsprov vanligt förekommande. I jägarsamhällen så blev man ju ofta man när man nedlagt ett större byte ett bra exempel är massajerna i södra afrika som blir (blev) män genom att jaga lejon. Krigiska samhällen var nog mer inriktade på krig men samlingsordet för mandomsproven måste nog vara mod. Genom att vara modig så blev du en man och accepterades som en sådan.

Hmm... Det kanske är så att mod, grova överarmar och mycket sex är beviset för manlighet, eller vad tycker ni? Jag vet nämligen inte, för jag skulle vilja ha mer, som att alltid hålla vad man lovar, ta ansvar för sina handlingar, alltid finnas där för sina vänner, att respektera andra människor etc etc, fast iofs så gäller ju detta kvinnor också så det är kanske inte vad manlighet är utan betydelsen blir snarare mänsklighet istället.

söndag, februari 17, 2008

Nöden har ingen lag...

Nu har jag ätit köttsoppa också, det är iofs föga imponerande eftersom jag inte gjorde soppan själv utan har köpt den färdig på burk. Jo jag vet men ibland har nöden ingen lag, hunger går före skapelsekraft, särskilt när det inte finns några livsmedel att skapa av.

Hemma...

Nu har jag kommit hem till mitt riktiga hem med min alldeles egna toalett och rinnande vatten

Och nu är jag uttråkad.....

lördag, februari 16, 2008

En dag kvar....

Det är bara en dag tills jag kan flytta hem igen och jag trodde aldrig jag skulle säga det här, men jag har saknat min toalett nåt så fruktansvärt, för att inte tala om rinnande vatten och en spis och mat i mängder som jag kan äta av när jag vill...

fredag, februari 15, 2008

Konstigt räkneverk...

Jag insåg en sak idag. Det är nämligen så att jag när jag ska skriva ett nytt inlägg och går in på sidan där jag hamnar efter jag loggat in så står det hur många inlägg jag skrivit, grejen är bara den att om jag räknar antalet faktiska inlägg så har jag skrivit ca ett trettital färre än vad jag gjort enligt den "officiella" statistiken..... Varför gör den så? Varför är det så viktigt? Jo enligt den "officiella" statistiken så har jag skrivit över 200 inlägg och jag har inte riktigt kunna fira det eftersom jag fortfarande inte vet vilken statistik jag ska gå efter.

Vilka problem jag har eller hur? :p

torsdag, februari 14, 2008

Nu så...

Idag fick jag vara regissör i nästan en hel timme och jag satt där och gav order och pekade med hela handen, jag vet iofs inte om det gjorde så mycket, men jag var ju där iaf...

Sen så såg jag ett tv-program där en tysk man runkade av en elefant, han var tydligen expert och han verkade iaf ha det rätta handtaget, elefanten verkade gilla det iaf, fast det är klart det kan ju haft och göra med att han (elefanten alltså) hade en snorre på ca 1,5 meter.... :p

onsdag, februari 13, 2008

Partnerbyte

Idag har jag idkat partnerbyte, det var nämligen så att jag tog en långpromenad idag. Eller egentligen så var jag ute på två promenader med två olika människor vid två olika tillfällen men dom bytte av varandra så det blev en lång en iaf.

sen förstår jag inte grejen med alla hjärtans dag, är det meningen att man bara ska vara kärleksfull på den dagen och innebär det att man inte behöver vara det resten av tiden? Är det inte bättre att vara kärleksfull varje dag istället?

tisdag, februari 12, 2008

Foto

Jag kan tydligen inte ta en bild på mitt ansikte heller..... :p

måndag, februari 11, 2008

Mat

Idag har jag ätit någon sorts konstig tonfiskröra med fetaost i, men ibland får man ta det man har och göra det bästa av det.

söndag, februari 10, 2008

En sak till....

Visste ni att det är fruktansvärt svårt att ta en bra bild på sina egna skinkor?

Vad jag ska med en sådan bild till?

Mind your own damned buisness.... :p

Varför det suger svettig balle att ha toaletten ute på gården...

Jag har nu insett vad som är det sämsta med att inte ha en toalett i lägenheten, igår natt (kl 06:00) så låg jag i den varma sängen och försökte sova, det gick iofs inget bra eftersom jag har en tendens att tänka för mycket ibland men det gick ännu sämre när jag blev kissenödig och det är här mina "problem" börjar för det krävs en fruktansvärd viljeansträngning att ta sig upp ur sängen vid den tiden på dygnet. Särskilt med tanke på att man måste ta på sig en massa kläder innan man kan gå ut, eftersom det är kallt ute och man inte vill frysa....

Sen när jag väl kom till toaletten så gick det bra, fast jag vill inte veta vad paret i toaletten bredvid gjorde....

Den stora frågan är....

Hur det kommer sig att det verkar som om alla har sex förutom jag? Jovisst säger ni men du har ju ett fungerande, monogamt och långvarigt förhållande med din hand, visst säger jag då, men man vill ju förnya sig ibland, måste till och med... Hmm jag kanske skulle använda min vänsterhand? Fast då är ju frågan hur min högerhand kommer att reagera, kanske blir den svartsjuk och helt plötsligt så kan inte höger och vänsterhand vara i samma rum samtidigt.... Äsch vad jobbigt det blev nu då....

Kontentan är nog att jag också vill ha sex, so please give it to me.....

Äsch....

Ett tag så trodde jag faktiskt att jag hade vunnit...

lördag, februari 09, 2008

Jaha...

Idag började skidskytte-VM och jag missade det mesta av det pga att min kropp tydligen behövde ta igen all förlorad sömn från den gångna veckan. Jag sov iaf ca 12 timmar inatt och det var ju trevligt men lite för mycket enligt eget tycke. Fast det är klart, jag kom ju upp till slut...

fredag, februari 08, 2008

mitt konstiga internet och livet i allmänhet

Internetet här hemma hos mina föräldrar har varit lite konstigt eller så är det jag som bara inte kan förstå hur min nya dator funkar, jag kan öppna sidor på nätet ibland och ibland kan jag uppdatera dom, fast ibland så kan jag inte det och detta gäller sidor som jag kan ha varit inne på för nån minut sen. Jag har funderat på om det är min branvägg som ställer till det för mig.

Annars så funkar livet lite som det ska, jag har iofs blivit lite nervig men det får man väl stå ut med, jag har ju en känsla av att jag vet vad det handlar om så jag får väl ordna det på nåt sätt...
Det finns egentligen inte så mycket annat att säga om det än att det rullar på och att jag verkligen måste lära mig mina repliker.

torsdag, februari 07, 2008

Nu blir det snusk...

Eller ja det hade blivit det om jag inte varit för trött ikväll, men jag är säker att ni kan hålla er ett tag, ni vet den som väntar på något gott....

Så var det morgon igen...

Det är lite intressant det här med ombyggnationer av lägenheter och när det ska ske, byggarna kommer som sagt tidigt på morgonen och drar igång med sina maskiner som konstigt nog låter som borrarna som dom har hos tandläkaren. I vilket fall så har jag fått ca en timmes sömn inatt och jag lär vara seg som satan när vi ska repa men det får väl gå som man säger....

En sak som jag tänkte på vad gäller det här med tider för ombyggnad, är det inte konstigt att det alltid är mellan 07:00 och 16:00 som det är godtagbart att det brötas så mycket som möjligt? Är det bara för att det egentligen är meningen att alla ska vara på jobbet då? Är det bara en rest från en svunnen tid, en tid då alla män jobbade och alla kvinnor var hemmafrur? Det är nog tur att jag skriver detta nu på morgonen för hade jag skrivit det när jag är nära döden av trötthet så hade det blivit bra mycket snuskigare ungefär runt nu....

Så fortsättning följer ikväll....:p

onsdag, februari 06, 2008

Vi tar den stora borren...

Dagen började med ett monotont borrande på den högre skalan, eller dagen och dagen, morgonen var det, närmare bestämt kl 07:00. Jag måste erkänna att jag fasat lite för det här ett tag, inte det att jag bytte plats med mina föräldrar eller att jag inte har en fungerande toalett eller rinnande vatten, näe jag kände som jag gjorde för att jag tycker alltid att det är jobbigt när människor jag inte känner inkräktar på mitt levnadsutrymme. Detta kan naturligtvis även hända med människor som man älskar men jag tycker allt att det är värre med folk man inte känner.

Som sagt så drogs borren igång tidigt på morgonen, det var tur att jag hade hörselskydd liggande bredvid sängen för annars så hade jag inte kunnat somna om, vilket jag nu lyckades göra och jag sov riktigt gott, till min stora förvåning.

Fast det är klart att den dygnsrytm jag har just nu (jag somnar runt halv sex på morgonen) är inte den bästa när man bor i en lägenhet som renoveras av morgonpigga människor.

tisdag, februari 05, 2008

Jaha...

Det är konstigt vad timmarna går fort när man måste göra något...

måndag, februari 04, 2008

Oro...

Jag insåg just hur mycket jag egentligen måste fixa tills min mamma kommer hit imorgon, men men disken får bli det första sen måste nog alla ica kassar som är fyllda med böcker flyttas i den stora garderoben.... Det är inte någon som vill ha en massa dåliga sci-fi och fantasy böcker på engelska?

söndag, februari 03, 2008

Flytta...

På tisdag ska jag flytta, jag ska iofs inte flytta långt, jag ska bara byta lägenhet med mina föräldrar i två veckor medan det byts stammar i deras hus. Efter det kommer jag flytta hem till mig igen. Nu funderar jag på om jag inte måste plocka en massa här innan dom kommer, min mamma är inte direkt nån som har problem med att slänga saker, jag fasar lite för att allt kommer vara borta när jag kommer hem. :p

Just nu sitter jag och funderar på hur jag ska skriva en rekvisition som jag har väntat alldeles för länge med, den behös för att vår kostymansvarige ska kunna köpa tyger vilket han behöver för att kunna sy....

lördag, februari 02, 2008

Ännu mer oj....

Jag blev visst hungrig idag med...

Oj

Idag kom tydligen vintern hit på riktigt....

fredag, februari 01, 2008

Filmer att se....

Som tur är så har jag lyckats få vantarna på den fantastiska filmen om fantastiska fyran, del 2. Den här gången så kommer silversurfaren till staden för att visa sina häftiga data animerade moves. Nu har jag ju fått den så det är väl bara att titta på den.

En riktig film som jag vill se är I am legend med Will Smith för den ser helt enkelt kul ut och jag gillar den sortens domedagsfilmer. Det är därför jag verkligen gillade 28 dagar senare som var riktigt mörk i tonen.