onsdag, april 25, 2007

Missade Chanser!

Jag har funderat på en sak, nämligen hur ofta jag missar mina chanser här i världen. Det är faktiskt lite påfrestande, särskilt de senaste åren har varit jobbiga. Mitt problem verkar vara att jag helt enkelt inte kan ta det där slutgiltiga steget som jag behöver ta för att nå dit jag vill.
Jag hade faktiskt tänkt att jag skulle förändra mitt sätt att handskas med sådana situationer som kräver att man chansar lite, men tyvärr är jag fortfarande lika defensiv i mitt sätt att vara som jag alltid varit. Det kvittar om det är jobb eller privata saker, det är fortfarande samma sak varje gång! Det mest positiva med jobbrelaterade grejor är ju att man får raka svar, man får antingen ja eller nej. Detta borde ju underlätta att iaf ta steget fullt ut. Däremot har människor ibland en tendens att vare sig säga ja eller nej, fast det är klart då kan jag ju tolka det som ett kanske och även om det inte är ett ja, så är det ju iaf inte ett nej....

Förresten så har jag beställt lite skivor av Flogging Molly & Samiam och jag bör få dom i veckan och det är ju alltid något att se fram emot. Vill ni ha ett musiktips så rekommenderar jag Holly Cole Trio i vad som antagligen skulle kallas modernjazz. På tal om missade chanser, jag tror att jag äntligen blivit så gammal att jag skulle orka att läsa en bok av August Strindberg så nu ska jag ge mig i kast med Hemsöborna...

måndag, april 23, 2007

Picknick!

Den senaste månaden har jag sett fram emot att vädret skulle bli varmare och växtligheten börja spira. Detta har jag gjort för att jag vill åka på picknick, jag vill sitta bredvid en porlande bäck medan vinden susar i trädens lövverk, jag vill höra fågelsång och framförallt vill jag äta min medtagna matsäck.

Jag tänker mig chilimarinerad kyckling, grillad kyckling, pitabröd eller baguette, en sorts mild kebabsås (Inte med den hemliga ingrediensen som S sa att dom hade i), körsbärstomater, Heminlagd gurka, sallad, pastasallad, taboulleh (om jag kan hitta receptet), fransk potatissallad, såna där goda keso bullar (om jag kan få det receptet), varför inte kokta ägg, kex, lite fransk ost och avslutningvis frukt! Att dricka: ett lättare vitt vin (fast jag kör ju bil så...), mineralvatten, saft, läsk och en kanna te behövs också!

Hmm, även om det är plockmat blir det ju en del att äta själv, bäst att ta med sig någon eller några att hålla mig sällskap. Sen ska man ju bestämma var man ska vara, jag har alltid gillat Silverfallen och Kinnekulle. Silverfallen är bättre tidigt på våren innan allting torkar ut, Kinnekulle är så lummigt att det är skönare på varma dagar, särskilt när ramslöken har kommit upp. Doften ska slå emot en när man går in under lövträden.

Andra saker man ska ta med sig är kameran, ett stativ, något att reflektera ljus med (fusk ja vet, men bättre bilder). Ser verkligen fram mot att vädret ska bli bättre så att jag kan åka på picknick!

lördag, april 21, 2007

Matematik



Jag måste faktiskt säga att jag önskar att jag haft den här sortens matematiklärare när det begav sig!




torsdag, april 19, 2007

Alla ting äro tre?

Inatt när jag körde tidningar rullade tre frågor runt i mitt huvud. Hur kommer det sig att det börjar regna efter att jag packat alla tidningar så att jag får dela ut pappersmassa? Hur kommer det sig att mängden tidningar som jag får ut inte stämmer med mängden som ska delas ut? Hur kommer det sig att kvinnan jag älskar är den som kan få mig att må som sämst?

Svaret är enkelt: Det kvittar, jag slutar om en och en halv vecka!!!!!!

söndag, april 15, 2007

Den ultimata socialist drömmen?

Jag hade en dröm en gång! Jag drömde att jag låg i en stor dubbelsäng, lakanen i sängen var rosa eller röda. Jag kände att någon låg bredvid mig, jag vände mig mot denne någon, han vände sig mot mig, för det var en man, men det var inte vilken man som helst utan det var Vladimir Krutov! När jag såg att det var han vaknade jag med ett ryck, För även om jag är socialist så finns det faktiskt inget mer skrämmande än att dela säng med den av de sovjetiska ishockeyspelarna som skrämde mig mest när jag var barn!

Men som dröm i sig måste det ju ändå vara den ultimata socialistdrömmen?

lördag, april 14, 2007

Långpromenad och misstolkade sms.......

Ja vad ska man säga, idag har jag och en vän, vi kan kalla henne X, gått riktigt långt. Vi vandrade runt i den här staden som vi bor i i flera timmar medan vi snackade om ditten och datten.

Plötsligt berättade hon om en annan vän, som vi kan kalla Q, som hade sagt att jag skickat ett sms där jag berättat att X sagt till mig att fortsätta ragga på Q. Problemet med det uttalandet är att jag faktiskt aldrig har skickat ett sådant sms, inte vad jag vet iaf. Detta gjorde att jag kände mig tvungen att kolla mina skickade sms. Nu när jag gjort det kan jag med gott samvete säga att jag aldrig skrev något sådant, så då återstår att Q misstolkat sms:et, men efter att ha läst det, känns det som om det skulle vara svårt att göra.

Nu har den stora frågan istället blivit varför?

Men jag får ju aldrig veta något ändå, det är ju inte som om dom pratar med mig direkt!

onsdag, april 11, 2007

Karma!

Det värsta med att tro på karma är att när allt verkar gå åt helvete kan man bara fråga sig "vad har jag gjort nu?"

Jag är en film!

Som någon sorts filmvetare och filmredigerare har jag en förkärlek för tester som har med film att göra och nu har jag hittat ett roligt test. Nämligen vilken klassisk film är jag! Jag måste erkänna att jag trodde att jag skulle bli en B-film, typ motorsågsmassakern eller nåt liknande, istället blev jag den här!


Nedräkning

Nu har jag bara 16 dagar kvar med att köra tidningar helt enkelt. Helt plötsligt ser jag vägs ände, vet dock inte vad jag ska göra för att få in pengar till hyran men men. Jag kanske skulle skaffa en inneboende, nån som kunde betala mina räkningar.

Även om jag på något sätt håller på att bli befriad från tidiga mornar och oväder så kan jag inte annat än att känna det som om jag byter ett fängelse mot ett annat. Detta är dock ett känslomässigt fängelse där jag inte har någon kontroll över några dörrar. Jag kan bara hoppas att den som har kontrollen kommer att kunna ge mig några svar!

tisdag, april 10, 2007

Bara så ni vet!

Jag känner en gudinna! En begåvad, vacker och helt fantastisk gudinna!

Tänkte det kunde vara kul att veta!!!!!!!!

måndag, april 09, 2007

Raka svar!

Som någon som tror på Yin och Yang har jag en tendens att försöka se mitt och andras liv som en balans gång. Jag har dock märkt att jag, för att kunna vara i fysisk och psykisk balans alltid vill ha raka svar. När jag får det är allting bra. Nu däremot har jag kommit fram till att jag själv inte alltid är så där rak mot andra som jag förväntar mig att dom ska vara mot mig!

Måste nog försöka att ändra på mitt sätt att bete mig!

Bättre att fråga vad dom har på sig med en gång helt enkelt!!!!!!!!!!

Men iof, när dom svarar blåbärsglass kommer ju inte jag att kunna koncentrera mig på flera dar!

söndag, april 08, 2007

April= vår+snö/plusgrader

Var fan kom all snö ifrån!

onsdag, april 04, 2007

Dockningssex någon?

När Christer Fugelsang fortfarande var ute i rymden och vi funderade på om han någonsin skulle komma ner igen, hittade jag en blogg som handlade om dockningssex (eller ja den handlade om en massa annat men dockningssexet var mest intressant). Detta sammanföll ganska naturligt med livesändningarna av att rymdfärjan discovery dockade med rymdstationen. Men iaf för att återgå till nutid, idag när jag var och simmade poppade en fråga in i mitt huvud.

Vad är dockningssex?

Som jag ser det finns det tre möjligheter:

1, Vanligt sex helt enkelt utan krusiduller (missonären för vanlig dockning, mer avancerade ställningar om man vill försvåra dockning)

2, Sex i tyngdlöshet. Detta är ju inte det lättaste att uppnå, majoriteten av jordens befolkning kommer ju aldrig att ge sig ut i rymden. Jag har dock en lösning nämligen Simbassäng (här kom kopplingen till mitt simmande), där är man tyngdlös (ni fick även veta vad jag tänker på när jag simmar (och nej det gör den inte, vattnet är för kallt)). Om nu tanken slår er att ett badkar skulle funka lika bra kan ni lika gärna slå det ur hågen med en gång. Att vara tyngdlös innebär ju i det här fallet att man inte ska ha något fotfäste eller något annat fäste heller för den delen, har du fotfäste har du inte tyngdlöst sex i en simbassäng utan då har du vanligt sex i en simbassäng, och som alla vet är det en helt annan sak

3, För att kunna få ut så mycket som möjligt av den tredje varianten behöver man först och främst lakan som på något sätt har med rymden att göra. Star Wars lakan funkar men för att få den där genuina känslan kanske Tintin på månen laken är bättre. Tag sedan folie och gör hattar av det, gör gärna lite antenner också och andra rymdsaker. Man kan ställa upp lite rymdfarkoster runt sängen och varför inte en jordglob? Sen placerar man sig på sängen och nu ska allt gå i slow motion, tänk på att en rymddockning aldrig går fort. Man pratar med sin partner eller som det heter här, man har radiokontakt......ex: kzzt...jag närmar mig dockningszonen...kzzt, kzzt...beräknar infallsvinkel...kzzt, kzzt...vrider underredet för lättare dockning...kzzt. Om man skulle missa är inte det hela världen för då får man ju använda sig av den odödliga...kzzt...Houston we have a problem...kzzt.

Och ja, jag vet att jag tänkt för mycket på det här

Romantiken är död?

Jag måste erkänna att jag inte är särskilt romantisk av mig eller jo ibland. Jag har iaf funderat på det mest romantiska sättet att fria till någon (funkar nog bäst på kvinnor men kan nog funka på en del män också), iaf så tror jag nu att jag har kommit på en idiotsäkert frieri. Först och främst, gå ner på ett knä och fatta hennes hand, titta henne djupt i ögonen och säg.

"Ja du (insert name), du börjar ju bli till åren gången och din biologiska klocka rusar allt snabbare och snabbare, det är nog dax för dig att acceptera att du är i livets nerförsbacke, så vad säger du, ska vi slå till? Jag menar du blir ju inte yngre."

Om ni mot all förmodan skulle få ett ja efter det här frieriet så antingen älskar hon/han er eller så planerar hon/han att hämnas å det gruvligaste. Vilket fall som helst så gifter dom sig ju med dig.

Träning!

Jag har tränat idag och jag måste säga att det var på tiden. Jag har inte lyckats ta mig till gymmet regelbundet sedan i julas, men idag skedde det och det med råge. Först var jag på gymmet som sagt sen tog jag en sväng till badet och simmade i en halvtimme. Problemet är bara att det börjar kännas nu och jag räknar med att träningsvärken kommer att vara riktigt intressant imorgon. Förhoppningsvis tar jag mig upp ur sängen imorgon!

Nattjobb

Tidigt idag på morgonen fick jag reda på att mitt distrikt hade blivit omdirigerat. Det var iof väntat då dom håller på att minska distrikten till följd av att lokaltidningens tryckeri har lagt ner. Jag ogillar däremot att dom inte sa att det skulle hända utan att jag fick reda på det först på natten. Kommunikationen på TAB är inte nåt man ska imponeras av.

måndag, april 02, 2007

Bitterljuva minnen!

Eller ja det var iaf vad jag hade tänkt skriva om idag. En tragisk berättelse om spexföreställningarnas slut och det djupa sorgmod vi nåt fram till nu när allt är över, för att inte tala om det vemod vi känner nu när vi ska skiljas åt, meeeeeeeeen nu är det så att det är svårt att hinna känna av vemodet när man träffade människorna redan idag. Plus att vi redan blivit rollbesatta till nästa spex, nämligen valborgsspexet.....Hur ska jag kunna vara djupt sorgmodig om jag inte har nåt att vara det över? Nä det tänker dom inte på dom jävlarna!

Jag har blivit rollbesatt som kvinna igen vilket om sanningen ska fram inte gör något. jag ville bara inte ha rollen som Athena då den påminnde mig för mycket om min senaste roll som Henrietta. Vi fick även behålla vår regissör, jag vet inte varför hon gjorde det valet men det är bara att tacka och ta emot, jag känner mig väldigt säker med henne även om hon ger mig kvinnoroller hela (2ggr) tiden. Det finns iof en risk att jag blir typecastad då hon inte verkar tycka att jag är så manlig? Men hur ska man egentligen vara för att vara manlig??????